Marcel van de Maat

Marcel van de Maat

Ik ben Antoine zeer dankbaar voor het overbrengen van zijn expertise, passie, positiviteit, fun en vriendschap.

Antoine bedacht trainingen die ik verwachte nooit te kunnen uitvoeren met mijn been. En dat was een geweldig gevoel! Zo fijn! Hierdoor word je sterker en is zelfs mijn pijn verminderd!!”

Ik kreeg te maken met een nieuwe sportieve uitdaging voor mijn raceseizoen 2019. In race namelijk in de Supercar Challenge met een BMW M3 GTR (een touring car raceklassement) op semi-professioneel niveau. Racen is een intensieve sport voor lichaam een geest. Eén van de grote veranderingen binnen ons team was het feit dat mijn maatje na 12 jaar besloot te stoppen met zijn racecarrière. Dit maakte dat ik belangrijke beslissingen moest maken en één ding was helder, ik was nog lang niet “klaar” met racen en het team en haar Business Club ook niet. Wij gaan er vol voor!

In onze wedstrijden reden wij met zijn tweeën op één racewagen, doormiddel van pitstops en rijderswissels losten wij elkaar af. Nu moet ik de wedstrijden alleen vol kunnen houden en daarmee het hele weekend. Omdat een weekend bestaat uit 3 à 4 dagen met trainingen, kwalificatie en twee wedstrijden en ik het dus alleen moest doen is de intensiteitsfactor een stuk hoger dan het al was.

Vanwege deze situatie moest ik fitter worden om deze inspanning fysiek aan te kunnen, maar ook om de concentratie lang hoog te kunnen houden. Hiervoor was ik op zoek naar een trainingsprogramma, maar hou je dat alleen vol en blijft dat leuk? Voor mij staat passie, gezelligheid en plezier voorop.

Ik ben in november met Antoine in gesprek gegaan en hij had zich al zeer goed voorbereid in de zin van wat houdt autoracen in en welke trainingen doen F1 coureurs bijvoorbeeld. O.a. hierdoor kreeg ik veel vertrouwen in zijn aanpak en hebben wij direct een trainingsschema opgesteld. Dit programma bestaat in de basis uit, op dinsdag zware kracht- en cardio training bij mijn fysio, zaterdagochtend trainen met Antoine en zondag een duurrit op de MTB of racefiets. Daarnaast bij voorkeur wekelijks nog één of twee ritjes extra als ik daar tijd voor heb. In deze planning zie ik Antoine zijn PT als de belangrijkste basis, hierdoor heb je namelijk een extra drive om het schema te volgen. Vanwege het grote plezier en elkaar blijven pushen gaat de rest vrijwel vanzelf. De kracht zit hem in de herhaling! De training gaan steeds meer met gemak.

Obstakels heb ik t.a.v. van mijn linkerbeen, vanwege redelijk serieus letsel uit 2005 aan mijn scheenbeen, kuitbeen en knie. Antoine bedacht trainingen die ik verwachte nooit te kunnen uitvoeren met mijn been. En dat was een geweldig gevoel! Zo fijn! Hierdoor word je sterker en is zelfs mijn pijn verminderd!!

Nog een belangrijk punt vind ik dat wanneer je fit bent je de hele wereld aan kunt. Zakelijk kun je stress makkelijker handelen en je hebt veel meer energie voor alle andere zaken en daarmee verrijk je je leven (denk aan vrienden en familie).

Ik ben Antoine zeer dankbaar voor het overbrengen van zijn expertise, passie, positiviteit, fun en vriendschap. Dit gaan wij vasthouden! Op naar nog veel toffe moment!